Yogyakarta

De grootste studentenstad van Indonesië bezoeken? Niet alleen is deze stad populair bij studenten ook steeds meer toeristen reizen massaal af naar deze stad in centraal Java. Naast de bekende tempels (Borobudur & Prambanan) heeft de stad ontzettend veel andere hotspots om te ontdekken. Wat dacht je van de omgeving tussen de Merapi en Merbabu vulkaan? Wij bezoeken uiteraard de tempels, gaan met een jeep de omgeving van de Merapi bekijken, duiken in het helderste water bij een waterval en gaan de stad ontdekken.

Babi Guling

Het eiland Bali heeft een aantal traditionele gerechten, waarvan het meest bekende “Babi Guling” is. Dit gerecht komt alleen voor op het eiland Bali en iets wat je geproefd moet hebben. Een jong varken van ongeveer 25-30 kg wordt aan de binnenkant ingesmeerd met geurende pasta’s, specerijen en groenten. Daarna dient het geroosterd te worden boven een bed van gloeiende kokosnoten.
Met YPI hebben wij de mogelijkheid om op traditionele wijze deel te nemen aan het proces van Babi-Guling. Dit betekent dat de studenten getuige zijn van het begin tot aan het einde. Waar komt het vlees vandaan? En hoe wordt dat nou daadwerkelijk bereid?

Paintball & Rafting

(Rafting) Spectaculair raften op een rivier in de buurt van Ubud. Deze tocht duurt +/- 3 uur waardoor er voldoende te beleven is.

(Paintball) Trek je smerige overall aan want zonder verfvlekken ga je niet naar huis. Ouderwets paintballen in de bossen bij Bedugul in noord Bali.

Futsal

Heb jij zin om elke week lekker een balletje te trappen in de avonduren? Geef dit dan zo snel mogelijk door na aankomst! YPI heeft haar eigen futsal elftal en kan altijd extra krachten gebruiken. Ook is het mogelijk om aan grote toernooien deel te nemen waar teams uit heel Indonesië aan mee doen.

Rinjani

Vanaf het eiland Lombok is het mogelijk om de op twee na hoogste vulkaan van Indonesië te beklimmen.  Met adembenemende uitzichten is dit letterlijk en figuurlijk een van de absolute hoogtepunten van je stageperiode in Indonesië. De klim duurt 3 dagen waardoor je tevens 2 nachten op de berg zult slapen in een tentje. Porters zorgen voor het eten, drinken en brengen je tent mee omhoog.

Sumatra

De omgeving in West-Sumatra is bijzonder indrukwekkend. Van uitgestrekte rijstvelden, traditionele dorpjes tot aan diepe valleien. Alles komt aan bod tijdens deze 4-daagse trip in de omgeving van Batusangkar. Er zal vroeg in de ochtend worden vertrokken vanuit Bali om nog genoeg te kunnen zien op de eerste dag. De 4 dagen in West-Sumatra worden bijzonder goed ingevuld aangezien er voor het hele weekend een planning is gemaakt. Zo wordt er een bezoek gebracht aan een waterval, het paleis van de voormalige koning, de “GrandCanyon” van Sumatra, een national park en zullen we verschillende Nederlandse invloeden terugvinden in het gebied.

Komodo Island

Het eiland Komodo is een van de drie hoofdeilanden van het Nationaal Park Komodo in Indonesië, gelegen tussen de eilanden Soembawa en Flores. De Komodovaraan behoort tot de 7 wereldwonderen der natuur en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De varanen kunnen meer dan 3 meter lang worden en hebben als ze eenmaal volwassen zijn geen natuurlijke vijanden meer. Het is mogelijk de varanen in hun natuurlijke leefomgeving te bewonderen. Samen met een ranger kan er een wandeling worden gemaakt over het eiland om zo de Varanen in het wild te aanschouwen. Daarnaast bezoeken we Pink Beach en Pulau Padar.

Gunung Batur

De beklimming van de Gunung Batur op Bali is een ware attractie. Dit omdat de nog actieve vulkaan ook door de iets minder sportieve personen beklommen kan worden. Als de zon zich in de ochtend eenmaal laat zien kun je genieten van een prachtig uitzicht. Het uitzicht vanaf de top over het meer is indrukwekkend, daarnaast zorgen de aapjes en andere dieren op de berg ook voor het nodige vermaak.